31 Ocak 2015 Cumartesi

'Dünya hâla dönüyorsa, güzel insanların (iyi insanların) hatrına dönüyor..'

Masallar, hikayeler hep aynı başlar ve hep aynı sonla biter. Hiç dikkat ettiniz mi?
İyi karakterler hep iyidir.
Kötü karakterler hep kötü.
Fakat kimse merak etmez, kimse sormaz.
Bu kötü karakter nasıl kötü oldu? Neden kötülüğü seçti? Başından neler geçti?
Kimse sormaz.. Kimse bilmez..

   Tıpkı Maleficent (Malefiz) filminde olduğu gibi. Bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Animasyon filmlerde bazen insanı düşüncelere iter, güzel mesajlar verir. Bir şans verin bence.
   Kabataslak bir fikir oluşturmak gerekirse film başlangıçta çok iyi bir karakter Malefiz'in ihanete uğramasıyla nasıl kötü bir karaktere dönüştüğünü; artık iyilik kalmadığına inandığı zamanlarında da yeniden iyiliği bulmasıyla sonuçlanıyor. Filmin animasyon tarzında olması çocukların ilgini çekerken, Angelina Jolie üstün rol yeteneği ile bizleri de karşısında büyüleyebiliyor.
   Nitekim amacım filmi tanıtmak yada iyilemek değil. Tam tersine "filmi izleyin de bir beyin fırtınası yapalım" demek için buradayım.
   Bizler için hayat iki yoldan, iki seçenekten oluşur. Bu seçenekler İYİ veya KÖTÜ'dür. Bazen bu yollar birbirine karışır. Bazen hiç yapmak istemediğimiz şeyler yaparız. Bazen bizi kötüye sevk eden insanlarla karşılaşıyorken; bazen de iyilikleriyle herkese örnek olabilecek insanlarla karşılaşırız. Ama vicdan denilen şey, insanın özü.. İşte o içimizde bulunduktan sonra, son kırıntılarıyla bile filizlenir içimizde. Tıpkı Malefiz gibi..
   Önemli olan gözümüzü bürümeden, özümüzü bulabilmekte...

Ne demişler,

'Dünya hâla dönüyorsa, güzel insanların (iyi insanların) hatrına dönüyor..'


NOT: Filmi izleyenler varsa yorum beklerim ona göre,
İzlemeyenlere de nacizane bir tavsiye :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder