6 Eylül 2013 Cuma

Ne Arıyorsan Önce Kendi İçinde Bulacaksın..

   Bir şarkı mırıldanıyor kulağımda tam da günün bu saatinde. Bedenim burada olabilir fakat, ruhum dinlediğim müzikle apayrı yerlerde. Ve şarkı devam eder.. "Gitmek kolay, ya sonrası?"
   Bir şehirden gidebilirsiniz, bir kitabı okumaktan vazgeçebilirsiniz. Bir şarkıyı silebilirsiniz, bir insanı artık unutmak isteyebilirsiniz. Bunların hepsi bir seçenek. Gel gelelim sen kendi bedenin altında, daracık bir dünyada sıkışmışken ne hacet? Ne anlamı kaldı gitmenin söyler misin? Sen gitmeyi seçtin çünkü; kalınca da yapamıyordun. Gittikçe düğümler artıyor, arap saçına dönüyordu hayatın değil mi?
    Şimdi beni iyi dinle. Sen kendini bilmedikçe, içindeki ses sana ne istediğini söylemediği müddetçe üzgünüm sana yardım edemem. Bu yazılar ancak sana yol gösterir. Ama aradığın soru neyse cevabını veremez. Cevabı sen bulacaksın. Onun bunun ne dediğine değil, kendinin ne istediğine bakacaksın ve sonra bir karar vereceksin. Sonucunda kaybeden sen mi oldun? Kaybet! O seni sevmedi mi? Sen sevmeye devam et! Hayalin olan meslek çok zor, belki yıllarca uğraşacaksın ve parasız mı kalacaksın? Sonunda hayaline kavuşmak varsa pes etme! Ama ne istediğini bil.
   Bide madalyonun öteki tarafına bakalım senle gel. Farzedelim ki yapamıyorum diyerek çekildin bir kenara. Kalabalığın ortasında yalnız kalacaksın, elini uzatınca tutabileceğin kadar yakın ama bir o kadar uzak olacaksın insanlara. Çünkü bedenin orada olmayacak. Gülümseyeceksin, için buruk bir şekilde, bomboş bir surat ifadesi ile. Tanımayanlar bilmeyecek gülüşün gerçek mi sahte mi? Ama sen bileceksin işte. Aslında neyi istediğini fakat zamanında kolay yolu seçtiğini yalnızca sen bileceksin. Neyi istediğini, neyi aradığını bilmeyerek yoluna devam edeceksin.
    Şimdi diyeceksin ki yüreklendirmek kolay alıyor musun tüm sorumluluğu? Alıyorum. Neyi seçersen seç bazen kırıkların, parçalara ayrılmışlığında olacak. Ama ne istediğini bildiğin müddetçe, küllerinden doğmayı da öğreneceksin. Bazı parçalar eksik olacak, bazıları yeni. Ama er yada geç seninle kusursuz uyuşan parçayı bulacaksın eminim.
    Son olarak sözlerimi çok sevdiğim bir yazar olan Aret Vartanyan ile noktalıyorum. İşin özü yani bu yazının amacı tek cümledir! "Duymak zorunda olduğumuz ama duymamak için gürültü yaptığımız o fısıltı, her şeyi anlatıyordu."

6 yorum:

  1. harika elinize gönlünüze saglık

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, sağolun :)

    YanıtlaSil
  3. Doğada yaşamak en güzel çözüm. Sevdiklerimizle birlikte...Zaten Dünya Savaşı çıkıyor. Şehirlerden kaçmak lazım. Tüm dertler biter. :))

    YanıtlaSil
  4. muazzam gerçekten ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Günümüzde insanlar aradığını kendi içinde aramadığı hatalarında özeleştiri yapmadığı ve suçu hep başkalarında aradığı için sorunlar çıkıyor.

    YanıtlaSil